VEELGESTELDE VRAGEN

Veelgestelde vragen

Moet ik betalen voor het gebruik van Best Doctors?

Nee. Best Doctors wordt vergoed door uw werkgever, zorgverzekeraar, bank of belangenorganisatie. Eventuele aanvullende onderzoeken of diensten die nodig zijn op basis van het advies van Best Doctors worden gedekt volgens de voorwaarden van de zorgverzekering. Neem voor meer informatie over vergoedingen contact op met uw zorgverzekeraar.

Kom ik met mijn aandoening in aanmerking voor Best Doctors?

Best Doctors heeft meer dan 50.000 specialisten met ervaring in de meest uiteenlopende medische aandoeningen. Of het nu gaat om rugpijn, sportblessures, chronische aandoeningen of levensbedreigende ziekten, Best Doctors staat voor u klaar.

Moet ik reizen of mijn eigen medische gegevens verzamelen?

Nee. Best Doctors verzamelt – met uw toestemming – al uw medische informatie voor u. Bovendien verloopt het contact met Best Doctors telefonisch of via internet, waardoor u zelf de deur niet uit hoeft.

Moet ik de adviezen van Best Doctors altijd opvolgen?

Nee. U behoudt de volledige controle. Onze diensten zijn volledig vertrouwelijk; we delen geen informatie met uw verzekeraar of andere partijen. De informatie die u ontvangt van Best Doctors is bedoeld om u te helpen om weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot uw diagnose en/of behandelplan. Indien u dit wilt, kunt u Best Doctors vragen om onze bevindingen te delen met uw behandelend arts. U dient hier echter wel eerst toestemming voor te verlenen.

Wie zijn de artsen in de database van Best Doctors?

Artsen van Best Doctors zijn toonaangevende medisch specialisten over de hele wereld. Ze zijn door middel van een uitgebreid beoordelingsproces geselecteerd door andere artsen in hun vakgebied. Iedere arts krijgt de vraag: β€œAls u of uw naasten een arts binnen uw eigen vakgebied nodig had, wie zou u dan kiezen?” Artsen kunnen niet betalen om te worden opgenomen in de database van Best Doctors. Noch kunnen zij zichzelf nomineren om in aanmerking te komen.

Hoe werkt Best Doctors samen met mijn behandelend arts?

Best Doctors deelt de bevindingen van haar deskundigen eerst met u β€” en alleen met u. Vervolgens deelt Best Doctors – met uw toestemming – het rapport van de deskundige met uw behandelend arts. We delen het rapport nooit zonder uw toestemming. Ons doel is u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft zodat u en uw arts, samen weloverwogen beslissingen kunnen nemen met betrekking tot uw behandeling.

Onze ervaring is dat de meeste artsen erg te spreken zijn over de samenwerking met andere deskundigen, vooral in complexe situaties.

Beledig ik mijn arts als ik om een second opinion van Best Doctors vraag?

Helemaal niet. In tegendeel zelfs! Uit ervaring kunnen wij zeggen dat behandelend artsen die met Best Doctors hebben gewerkt, het waarderen dat ze toegang hebben tot gerespecteerde deskundigen in hun vakgebied. Bovendien krijgen zij toegang tot internationale kennis die wellicht tot nieuwe diagnostiek of behandelmogelijkheden kan leiden.

Ben ik verplicht Best Doctors te gebruiken als mijn verzekeringsmaatschappij dit aanbiedt?

Nee. Het gebruik van de diensten van Best Doctors is geheel vrijwillig.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor Best Doctors?

U komt in aanmerking voor Best Doctors indien u een verzekering, arbeidscontract, lidmaatschap of bancair product heeft waarin de diensten van Best Doctors zijn opgenomen. Indien Best Doctors is opgenomen in uw verzekering, kan deze dekking ook gelden voor uw gezinsleden.

 

Overige vragen? Neem contact met ons op!